Activiteiten

Gezonddier.nl is ook de online gids voor de mooiste evenementen, interessante beurzen en leukste activiteiten voor u en uw dier.

» Hondengids
Een overzicht van de honden-tentoonstellingen, hondenbeurzen, hondenwandelingen, eropuit activiteiten met uw hond en nog veel meer...
» Kattengids
Een overzicht van de katten-tentoonstellingen, kattenbeurzen, kat & poes evenmenten en nog veel meer...
» Paardengids
Een overzicht van paarden-evenementen, concourhippique, hengstenkeuringen, paardenclinics, cursussen en workshops voor paarden, pony's en ruiters, en nog veel meer nog veel meer...

Heeft u nog een tip?
Heeft u nog een suggestie onze online gids? Vul dan het activiteiten formulier in en wij voegen uw suggestie toe!

 • PAARD 2011 in Evenementenhal Hardenberg
  www.evenementenhal.nl
  20 t/m 23 januari 2011

  Van 20 t/m 23 januari 2011 staan de deuren van Evenementenhal Hardenberg open voor het evenement PAARD 2011. Hét paardenevenement van Noord-Oost Nederland biedt u als bezoeker een perfecte mix tussen beurs, sport, show & entertainment.

  http://www.evenementenhal.nl/hardenberg/pages/960/bezoekers

 • Felikat show Schiedam
  http://www.felikat.org/default.asp
  3 maart 2013

  Dagprogramma
  10.00 -   18.00 uur

  Lokatie: Schiedam te Margriethal

 • Concours Hippique International Officiel (CHIO) Rotterdam
  www.chio.nl
  19 tot en met 23 juni 2013

  In Rotterdam vindt op 19 tot en met 23 juni 2013 het Concours Hippique International plaats. Dit internationale evenement heeft een aantal grote wedstrijden op zijn naam. Ze hebben een specifieke plaats op het terrein waar voor de entertainment gezorgd wordt. Ook wordt er aan de jongeren gedacht, die zich vorig jaar in ieder geval prima vermaakt hebben. 

 • CSI Twente
  www.csitwente.nl
  4 juli t/m 7 juli 2013

  Voor paardenhandelaren, fokkers, exposanten, ruiters, bondscoaches, toeleveranciers en de regionale economie is ‘Geesteren' het ultieme podium. Iedereen vindt hier wat hij of zij nodig heeft. De organisatie gaat weer flink investeren in het evenement, dat beloofd wat! Ik kan me goed indenken dat u geinteresseerd bent en graag meer wilt weten. Kijk daarvoor op de site van CSI Twente.

 • Eper Paarden 4-daagse
  www.paarden4daagse.nl
  11 juni tot en met 14 juni 2013

  De 'vierdaagse'... een typisch Nederlands fenomeen.
  Naast de wandelvierdaagse, de fietsvierdaagse en de zwemvierdaagse, kan vanzelfsprekend een paarden- vierdaagse niet ontbreken.

  Epe kent vele ruiterpaden en land- en boswegen. Deze ruime uitrijmogelijkheden en de natuurlijke schoonheid van de Veluwe vormen de ingrediënten voor een uniek recreatief paardensportevenement.

 • Jumping Amsterdam
  www.jumpingamsterdam.nl
  17 t/m 20 januari 2013

  Jumping Amsterdam is een hoogtepunt op onze kalender. Vier dagen lang staat de RAI op z'n kop door alle paarden en paardenliefhebbers. Er worden immense shows gegeven door London Mounted Metropolitan Police (Zij waren er in de 2009-editie ook), een flink dressuurprogramma en springruiters vanuit de gehele wereld komen dit weekend naar Amsterdam om zich van hun beste kant te laten zien. Jumping Amsterdam is het bekendste paardenevenement in Nederland. En die eer hebben ze niet zomaar! Alle redenen om te gaan kijken dus.

 • Indoor Brabant
  www.indoorbrabant.nl
  14 t/m 17 maart 2013

  Oh gelukkig maar! Het is Indoor Brabant in de Brabanthallen. Deze keer wordt het voor de 46e keer georganiseerd. Vier dagen lang kunt u de beste demonstraties en shows bekijken, gepresenteerd door de beste ruiters ter wereld. Dit evenement trekt de ruiters zoals Anky van Grunsven en de andere leden van de Gouden Oranje Equipe, Piet Raijmakers, Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer en Gerco Schröder en vele andere buitenlandse toppers zoals Meredith Beerbaum en Isabell Werth. Klinkt veelbelovend!

 • The Early Spring party van C.a.T.
  www.catsandtulips.nl
  19 en 20 januari 2013

  Cats and Tulips organiseert 2 shows per jaar. Zie hieronder voor meer informatie over de komende shows. Het inschrijfburo voor onze shows wordt gerund door:

   

  Liesbeth van Mullem
  Hoornbloemstraat 7
  3452 BM Vleuten
  030-6622729
   

   

 • De IJsselshow
  www.ijsselshow.nl
  5 en 6 oktober 2013

  De IJsselshow wordt in 2013 weer in de IJsselhallen te Zwolle gehouden. Deze show staat bekend om zijn aandacht voor details, klantvriendelijkheid voor de exposant, bezoekers en standhouders en innovatie. Dit klinkt toch als een geweldige show? Kom ook op bezoek en kijk ademloos naar alle schitterende deelnemers!

 • Outdoor Uden
  www.kc-uden.nl
  21 en 22 juni 2014

  In Uden wordt elk jaar Outdoor Uden organiseert. Op dit terrein zijn tenten opgezet waar de wedstrijden in worden gehouden. Daarnaast kunt u voor een zeer redelijke prijs eten en drinken nuttigen. Dit is een zeer goed idee voor een leuk dagje uit!

 • 36e Internationale Hondententoonstelling
  www.kerstshow.com
  21 en 22 december 2013

  Elk jaar organiseert Kynologenclub Nijmegen en Omstreken "Noviomagum" in december een internationale hondententoonstelling. Ruim 2000 honden presenteren zichzelf deze 3 dagen op hun mooist in de hoop een prijs in de wacht te slepen. Het evenement staat bekend om zijn losse, relaxe sfeer.

 • NLV Wandeling
  www.nederlandselabradorvereniging.nl
  2013

  Een aantal keer per jaar organiseert de Activiteiten Commissie van de NLV een wandeling in het land. 

  Voor de data kijkt u op de website: www.nvl.nu/agenda

 • Tentoonstelling Bleiswijk
  www.dogshowbleiswijk.nl
  Zaterdag 2 en zondag 3 november 2013

  In Bleiswijk wordt op 2 & 3 november 2013 een internationale hondententoonstelling georganiseerd.

  Ik ben voorgaande jaren ook geweest en indien u meer wilt weten van een bepaald ras is dit een ideale tentoonstelling! Honderden uiteenlopende rassen worden gekeurd. 
   

 • Internationale schapendrijfwedstrijd
  www.sheepdogtrials.nl
  13 juli t/m 18 juli 2013

  13 juli t/m 18 juli 2013 wordt er een schapendrijfwedstrijd georganiseerd! Er moet een bepaalde route afgelegd worden door de honden en hun baasjes, de beste wint natuurlijk!

  Schapendrijven is ook een leuk dagje uit voor kinderen. Die kijken hun ogen uit op zo'n dag!

 • Farm & Country Fair
  www.countryfair.nl
  21, 22 en 23 juni 2013

  Het maakt niet uit welk huisdier uw favoriet is, op deze fair komen ze allemaal!

  Er zijn wedstrijden en shows met honden, paarden en zelfs roofvogels. En wat niet geheel onbelangrijk is; voor kinderen is er meer dan genoeg te doen. Zo is er een kasteel van stro, kunnen kinderen zelf leren wol weven en zelfs een pony beschilderen met diervriendelijke verf!

  Voor volwassenen zijn er ook allerlei dingen organiseerd, en er streden de hele dag door bands op.
  Dit kan niet anders dan een geslaagde dag worden, voor het hele gezin!

 • Dogachtige show
  www.dogachtigen.com
  1 december 2013

  Op 1 december 2013 wordt in de Brabanthallen in Den Bosch de Dogachtige Show weer georganiseerd. Net als op de laatste show is de fantastische zanger CARLOS uitgenodigd om in de Erering te presenteren tijdens de Erekeuringen en zal hij het publiek vermaken met zijn muziek. Daarnaast zijn er rasspecialisten uit binnen- en buitenland uitgenodigd en zullen er talrijke stands aanwezig zijn.

  Al met al wordt het een hele happening!

 • Hondenshow Eindhoven
  www.kcdordrecht.nl
  15 juni 2013

  Deze hondenshow vind plaats in Dordrecht door KC Dordrecht.

  In rondes wordt bepaald welke hond zijn ras het best vertegenwoordigd. Ook vindt de Pedigree Junior handling weer plaats. 

   

 • Equirience - Paard & Koets
  www.paardenkoets.nl
  22, 23 en 24 november 2013

  Een gezellig dagje uit, in een ontspannen sfeer elkaar ontmoeten, kennis opdoen door aansprekende clinics, antwoord vinden op je vragen, nieuwe inzichten krijgen, genieten van shows, meningen delen en discussiëren, dát is Equirience.

  Is paardrijden en/of mennen ook jouw passie? Kom dan op 22, 23 en 24 november naar de Brabanthallen in Den Bosch en ervaar het zelf!