Mijn huisdier wordt zeer onrustig van het vuurwerk, wat helpt?

Voor een groot aantal dieren is aanloop naar de jaarwisseling een grote bron van stress: er wordt vuurwerk afgestoken. Ieder jaar worden wij gebeld door verontruste baasjes die op zoek zijn naar een kant en klare, liefst snelle oplossing. En ieder jaar weer blijkt dat veel dierenbezitters zich pas bij de eerste knal herinneren dat ze een dier met vuurwerkangst hebben; en dan is het vaak al te laat. Gezonddier.nl biedt een gedegen, natuurlijke ondersteuning bij vuurwerkangst. Deze werkt het meest effectief wanneer er op tijd, dus voordat de eerste knallen zich voordoen, mee wordt begonnen.

De natuurlijke aanpak…
Sommige dieren zijn geen moment onder de indruk van geknal, anderen schrikken wel maar herstellen zich snel. Bij veel dieren is één knal echter al de aanzet tot een haast panische angst die moeilijk valt te onderdrukken. In dergelijke, heftige gevallen kan het volgende stappen-plan worden aangehouden:
 
vanaf ± 1 december: PUUR Rust
vanaf ± 15 december daarbij: PUUR Nervositeit
op de dagen zelf: Bach Rescue Remedy (ter extra ondersteuning)
 
 ★★★★★★★★★★★★
 
PUUR Rust
 
PUUR Rust is een supplement op basis van kruiden, mineralen en aminozuren dat al vroeg in december ingezet kan worden en helpt bij alle situaties van stress, onrust of angst.   
Magnesiumcitraat vormt een belangrijk bestanddeel van PUUR Rust. Van alle mineralen in het lichaam kan er aan Magnesium het snelst een tekort optreden, dit terwijl Magnesium juist zorgt voor ontspanning en de energiehuishouding in het lichaam reguleert. Magnesium regelt, onder andere, de uitscheiding en opname van vele hormonen, neurotransmitters en mineralen door de cellen in het lichaam. Ook werkt het ontspannend op de spieren en zenuwen. Daarnaast bevat PUUR Rust het aminozuur L-Tryptofaan. Samen met Niacinamide vermindert L-Tryptofaan angsten en spanning; het kalmeert. Ook de Inositol, Pepermuntblad, Hop, Sint Janskruid en Meidoorn zorgen voor een rustgevend effect.                       
                                  
PUUR Rust werkt echter niet alléén kalmerend. De toegevoegde Zink zorgt voor geestelijke alertheid en maakt honden beter aanspreek-baar. Hierdoor is PUUR Rust zeer geschikt voor het “wegtrainen” van ongewenst (angst-) gedrag. Rond oudejaarsavond kan de dosering PUUR Rust veilig worden opgevoerd tot maximaal 3 x de aanbevolen hoeveelheid, tot een dier merkbaar rustig wordt.
 
PUUR Nervositeit
 
PUUR Nervositeit is een verdund extract van Avena sativa, Passiflora incarnata, Rhododendron en Borax. Het kan ingezet worden in alle situaties van angst en onrust, waaronder ook bij angst voor vuurwerk, onweer of andere harde geluiden. PUUR Nervositeit werkt kalmerend zonder het dier te versuffen. Avena sativa (haver) en Passiflora incarnata (vleeskleurige passiebloem) hebben een kalmerende werking. Rhododendron (Goudazalea) doet de angst voor onweer en storm afnemen. Borax werkt in het bijzonder bij angst voor plotselinge, harde geluiden, zoals vuurwerk. PUUR Nervositeit werkt zeer goed als extra ondersteuning naast de PUUR Rust.
 
Bach Rescue
 
Wanneer toch, vaak onverwachts, vlakbij een rotje ontploft of een gillende keukenmeid voorbij vliegt, kan Bach Rescue ingezet worden als onmiddellijke rustgever. De Bach Rescue is er in spray- en druppelvorm. De druppels kunnen preventief door (bijvoorbeeld) het drinkwater worden gedruppeld voordat het vuurwerk losbarst, de spray zorgt direct voor rust in stressvolle situaties. De Bach Rescue is een combinatie van vijf verschillende bloesemremedies. Rock Rose werkt tegen paniek en schrik, Impatiens tegen ongeduld en irritatie, Clematis voor helderheid van geest, Star of Bethlehem tegen shock en Cherry Plum tegen gebrek aan zelfbeheersing.