Weerstand voor je dier!

Gezondheid is de balans tussen belasting en belastbaarheid. Een goede weerstand houdt deze balans in evenwicht en vormt de basis van een goede gezondheid. ‘Weerstand’ is de mate waarin het lichaam van een organisme in staat is om ziekteverwekkers te herkennen en uit te schakelen, of die nu via de voeding, door de lucht of door contact met andere dieren het lichaam binnendringen. En zo komt het dat er verschillende soorten weerstand zijn, tegen verschillende soorten indringers. En die verschillende ‘soorten’ weerstand, worden door verschillende middelen ondersteund of (mee) opgebouwd. Hieronder leest u welk weerstandsmiddel u in welke situatie kunt inzetten.

Preventief en als ondersteuning:

PUUR Weerstand

PUUR Weerstand is een samenstelling van Zink picolinaat, Ascorbine zuur, MSM, L-Lysine, Trigonella Foenigraecum, Plantago major, Echinacea purpurea en Pau d’arco. Dit middel kan in worden gezet bij acute problemen met de weerstand. Denk hierbij aan acute ontstekingen, allergische reacties of bacteriële- en virusinfecties. De kruiden, vitaminen, mineralen en aminozuren in PUUR Weerstand helpen allen de weerstand te verhogen. Zo zorgt de toegevoegde Plantago voor regeneratie van de lichaamscellen en gaat Echinacea infecties tegen.

Weerstandsverhogend bij virussen, bacteriën of schimmels:

All Septicum
All Septicum werkt stimulerend op het immuunsysteem en op de aanmaak en activiteit van de fagocyten. Hierdoor wordt het vermogen tot het onschadelijk maken van bacteriën, virussen en schimmels bevorderd. Het werkt ontstekingswerend, met name op de slijmvliezen van de luchtwegen, maag en darmen. Het werkt ondersteunend bij wondbehandeling en schimmelinfecties (uitwendig) en stimuleert de organen om afvalstoffen af te voeren. Echinaccea purpurea weert infecties, is bacteriedodend en werkt weerstandverhogend bij acute en chronische infecties. Ook stimuleert het de lymfecirculatie. Uncaria tomentosa werkt bloedreinigend en versterkt het immuunsysteem. Hydrastis canadensis werkt ontstekingsremmend en Solidago virga aurea heeft een diuretische werking en werkt ontstekingsremmend.

Bij virussen:

L-Lysine & Vitamine B6
Dit product is goed inzetbaar bij virale infecties en diverse soorten weefsel- en huidproblemen. De belangrijkste eigenschap van L-Lysine is de werking tegen virale infecties. Het werkt weerstandverhogend, celbeschermend en kan zowel preventief als curatief gebruikt worden bij herpes gerelateerde virussen zoals rhinopneumonie en niesziekte. Het aminozuur L-Lysine is van belang voor de productie van elementaire lichaamseiwitten als collageen en elastine. Het is tevens nodig voor de groei en het herstel van het weefsel vanwege de collageenvormende eigenschappen en het vermogen calcium te absorberen. Vitamine B6 werkt zenuwsterkend en weerstandverhogend.

Bij gesnotter en luchtwegproblemen:

PUUR Broncho
Indien een dier last krijgt van infecties aan de luchtwegen (zoals bronchitis) en gaat hoesten en/of snotteren, kan PUUR broncho Forte worden ingezet. Dit gemalen kruidenmengsel werkt vooral effectief bij aandoeningen aan de luchtwegen waarbij er een hoestprikkel ontstaat die al dan niet wordt veroorzaakt door (vastzittend) slijm. Het verzacht en reinigt de luchtwegen en weert ontstekingen. Daarnaast werkt PUUR Broncho slijmoplossend, bevordert het het ophoesten en zorgt het voor een optimale weerstand.

PUUR Broncho dient pas ingezet te worden als klachten zich voordoen en niet preventief. Het gevolg van het preventief inzetten van kruiden (zoals Fenegriek) gedurende het gehele jaar, is dat ze niet meer afdoende helpen wanneer problemen zich daadwerkelijk openbaren. Met name bij acute luchtwegproblemen, eventueel gepaard gaand met een overmatige slijmproductie, is PUUR Broncho het aangewezen middel. 

Weerstand in de darmen:

PUUR Probiotica
In de darmen huizen verschillende soorten micro-organismen en bacteriën, waarvan een aantal ziekmakende. Dit hoeft echter geen enkel probleem te zijn; in een gezonde darmflora houden de ‘goede en slechte’ bacteriën elkaar in evenwicht. Als deze balans echter verstoord raakt, bijvoorbeeld door stress, medicatie of slechte voeding, krijgen de ongunstige bacteriën, schimmels en micro-organismen de kans om zich vrij te vermenigvuldigen en wordt een dier ziek, of is hij niet in staat om voeding goed af te breken en voedingsstoffen op te nemen.
Probio Forte bevat gunstige melkzuurbacteriën die de darmflora helpen te herstellen, te weten Bifidobacterium lactus, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus latis, Enterococcus faecium, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius. PUUR Probiotica bevat 1 miljard levensvatbare kiemen per gram. Het opbouwen van de darmflora heeft niet alleen tot gevolg dat slechte bacteriën het hoofd wordt geboden en de darmflora zich herstelt tot een natuurlijk evenwicht, ook is een goede darmflora essentieel voor de vertering van voedsel. Een betere opname van voedingsstoffen heeft eveneens tot gevolg dat de weerstand van een dier beter wordt.