Artrose en Artritis bij de hond

De meeste honden gaan zo´n drie keer per dag uit. Ze bewegen dan veel en intensief gedurende een korte periode. Dit kan zijn weerslag hebben op pezen, spieren en gewrichten. Ook artrose kan hiervan het gevolg zijn. Artrose hoeft echter niet altijd te ontstaan ten gevolge van een over- of verkeerde belasting van het bewegingsapparaat; ook erfelijkheid, verkeerde voeding, onzorgvuldige fokkerij, trauma of ouderdom kan artrose veroorzaken.

Waar artrose een aandoening is die vaak voornamelijk ongemak en stijfheid veroorzaakt, is artritis een ontsteking van de gewrichten die veelal gepaard gaat met pijn. In beide gevallen is het raadzaam de hond of kat op een natuurlijke manier te ondersteunen met Glucosamine en essentiële vetzuren. Over Glucosamine en de verdere bestanddelen die een goed glucosaminecomplex zou moeten bevatten is al veel geschreven. Meestal is het onduidelijk wat er precies in zit, in welke verhoudingen en, wellicht wel het allerbelangrijkste, in welke vorm deze bestanddelen in het preparaat zijn verwerkt. Ook over onverzadigde vetzuren en de verhouding waarin deze dienen te worden aangeboden lopen de meningen soms uiteen.

PUUR Glucosamine compleet bij Artrose en Artitis
De belangrijkste functie van glucosamine compleet is het aanmaken van proteoglycanen. Deze proteoglycanen vormen, samen met water, het meest belangrijke bestanddeel van de gewrichtsvloeistof, die de gewrichten en het kraakbeen soepel laat bewegen. PUUR Glucosamine Compleet bevat een complete combinatie van elkaar aanvullende stoffen.

MSM
Methyl Sulfonyl Methaan, oftewel MSM, is een organische zwavel en leverancier van de belangrijkste zwavelverbindingen in het lichaam. Deze verbindingen zijn nodig voor de aanmaak van collageen en keratine en helpen tevens bij de opbouw van het kraakbeen. Samen met Magnesiumcitraat bevordert het de celstofwisseling. Ook heeft het een pijnstillend effect op de spieren en gewrichten en gaat het ontstekingen tegen.

PUUR Omega 3 capsules of PUUR Omega 3 druppels
Deze olie bevat per ml 161 mg EPA en 108 mg DHA en kan zeer goed worden ingezet als dagelijkse aanvulling op de voeding, ter ondersteuning bij artrose. PUUR Omega 3 is vervaardigd uit niet-gekweekte vis en bijzonder goed gezuiverd, waardoor het geen belastende reststoffen bevat.
 

PUUR Spieropbouw

Bevat voedingstoffen voor de spieren, waaronder Octacosanol, Gamma Oryzanol en Creatine Monohydraat. Het zorgt voor sneller herstel van de spieren na inspanningen en werkt ondersteunend bij neuro-musculaire aandoeningen.