Ik denk dat de spijsverteringsproblemen van mijn hond en/of kat zorgen voor huidproblemen en vachtproblemen, wat kan ik doen?

Wanneer spijsverteringsproblemen zorgen voor huid- en vachtproblemen: Probio Forte Hond/Kat voor een gezonde spijsvertering, Darmclear Hond/Kat ter ontgifting, aan te vullen met NML Omega 3 essentiële vetzuren.

Probio Forte
Een verstoring van de darmflora kan vele oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan antibiotica, voedsel-verandering of stress. Probio Forte Hond/Kat bestaat uit goede darmbacteriën en herstelt de verstoorde darmflora, wat de opname van voedingsstoffen en de spijs-vertering bevordert. Probio Forte bevat negen bacteriestammen. Naast probiotica bevat Probio Forte ook prebiotica. Dit zijn voedingsdeeltjes (vezels) die in de maag en de dunne darm niet worden verteerd maar pas in de dikke darm door de darmflora worden afgebroken. Bij deze afbraak komen stoffen vrij die de groei en activiteit van de darmflora stimuleren. Deze prebiotica spreiden als het ware het bedje voor de probiotica.
Goede darmbacteriën gaan de groei van schimmels, gistcellen en ziekmakende bacteriën tegen en bevatten antistoffen ter ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast helpen ze met de opbouw van vetzuren, die van belang zijn voor een gezonde darmwand en maken ze spijsverterings-enzymen aan.

Darmclear
Bij problemen die ontstaan als gevolg van toxinen in de darmen, bijvoorbeeld ten gevolge van het drinken uit vieze slootjes, het eten van troep op straat of slecht geconserveerde voeding en na toediening van bepaalde medicijnen (die vaak zware metalen bevatten), kan Darmclear Hond/Kat worden ingezet. Ook werkt Darmclear erg goed bij acute diarree. De Psyllium Husk vezels in Darmclear maken de darminhoud zachter met inname van voldoende water bij obstipatie; bij diarree nemen de vezels overtollig vocht in de darmen op. Ook neutraliseren ze de aanwezige toxinen in het spijsverteringskanaal. MSM, organische zwavel, helpt de cellen om overmatig vocht en gif af te voeren. De Bifidobacterium lactus, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus latis, Entero-coccus faecium, Lactobacillus casei en Lactobacillus salivarius zorgen voor gezonde ingewanden en remmen de ontwikkeling van pathogene organismen. Tot slot bevat Darmclear Bentonite. Bentonite bindt toxinen en zware metalen uit de darmen aan zich om deze met de ontlasting af te voeren. Darmclear heeft een uitstekende ‘stoppende werking’ bij diar-ree. Tevens helpt het de darmflora op te bouwen.