Mijn hond en/of kat heeft last van acute of chronische diarree, wat kan ik doen?

Bij acute en chronische diarree: PUUR Diarree ter regulering van de darmen, eventueel aangevuld met PUUR Spijsvertering om de diarree te stoppen. PUUR Probiotica voor opbouw van de darmflora.

PUUR Diarree
PUUR Diarree helpt zowel bij maag- als bij darmklachten. Het bevordert de genezing van het maag- en darmslijmvlies wanneer dit is aangetast en voorkomt gasophopingen in het maag-darmkanaal. Daarnaast zorgt het voor een goede peristaltiek van de darmen. Arsenicum album, een bereiding uit arsenicum, bevordert de genezing van het maagdarmslijmvlies, bij een rommelige buik en na het eten van te koud voedsel of sneeuw. Carbo vegetabilis, een bereiding uit houtskool, voorkomt gasophoping in het maagdarmkanaal. Okoubaka, een verdunning uit de Afrikaanse godenboom, wordt gegeven bij lichte darmstoornis na het eten van voedsel dat niet helemaal in orde is. Podophyllum, een bereiding uit de meiappel, beïnvloedt onder andere de galuitscheiding in de darm. PUUR Diarree kan zeer goed gecombineerd worden met PUUR Probiotica ter herstel van de darmflora.

PUUR Spijsvertering
Bij problemen die ontstaan als gevolg van toxinen in de darmen, bijvoorbeeld ten gevolge van het drinken uit vieze slootjes, het eten van troep op straat of slecht geconserveerde voeding en na toediening van bepaalde medicijnen (die vaak zware metalen bevatten), kan PUUR Spijsvertering worden ingezet. Ook werkt PUUR Spijsvertering erg goed bij acute diarree. De psyllium vezels in PUUR Spijsvertering maken de darminhoud zachter met inname van voldoende water bij obstipatie; bij diarree nemen de vezels overtollig vocht in de darmen op. Ook neutraliseren ze de aanwezige toxinen in het spijsverteringskanaal. MSM, organische zwavel, helpt de cellen om overmatig vocht en gif af te voeren. De Bifidobacterium lactus, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus latis, Entero-coccus faecium, Lactobacillus casei en Lactobacillus salivarius zorgen voor gezonde ingewanden en remmen de ontwikkeling van pathogene organismen.

PUUR Probiotica
Een verstoring van de darmflora kan vele oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan antibiotica, voedsel-verandering of stress. PUUR Probiotica bestaat uit goede darmbacteriën en herstelt de verstoorde darmflora, wat de opname van voedingsstoffen en de spijs-vertering bevordert. PUUR Probiotica bevat negen bacteriestammen. Naast probiotica bevat PUUR Probiotica ook prebiotica. Dit zijn voedingsdeeltjes (vezels) die in de maag en de dunne darm niet worden verteerd maar pas in de dikke darm door de darmflora worden afgebroken. Bij deze afbraak komen stoffen vrij die de groei en activiteit van de darmflora stimuleren. Deze prebiotica spreiden als het ware het bedje voor de probiotica. Goede darmbacteriën gaan de groei van schimmels, gistcellen en ziekmakende bacteriën tegen en bevatten antistoffen ter ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast helpen ze met de opbouw van vetzuren, die van belang zijn voor een gezonde darmwand en maken ze spijsverterings-enzymen aan.