Ondersteuning bij de ouder wordende hond

Ouderdom komt met gebreken is, helaas, een zeer waar gezegde. Eigenaren van oudere honden worden vaak geconfronteerd met allerhande gezondheidsproblemen; een degenererend bewegingsapparaat, verminderde functies van de organen, spijsverteringsstoornissen, huid- en vachtproblemen.

In dit protocol zal met name in worden gegaan op een verminderde geestelijke alertheid van het oudere dier en de ondersteuning van de weerstand. Een natuurlijke ondersteuning voor een vitale oude dag!

Ter verhoging van de geestelijke alertheid, bij dementie-gerelateerde klachten:

Cholodin
Veel oudere dieren worden minder alert, gedragen zich verward of lijken zelfs dement te worden: het cognitief dysfunctie syndroom. Cholodin Hond is een voedingssupplement dat choline bevat en speciaal is ontwikkeld voor de ouder wordende hond met dergelijke, cognitie-gerelateerde, problemen. Net als bij mensen is de werkelijke oorzaak vaak niet bekend, maar aangenomen wordt dat een tekort aan zuurstof in de hersenen een van de belangrijkste oorzaken is. Dit tekort wordt met name veroorzaakt door een verminderde hartfunctie, bloed-armoede, een te hoge bloeddruk of arteriosclerosis, maar ook een te lage neuro-transmitteractiviteit (serotonine, dopamine en acetyl-choline) kan een rol spelen.

Cholodin bevat choline, phosphatidylcholine, inositol, zink en verschillende B vitamines:

- Choline wordt in het lichaam omgezet in acetylcholine. Dit is een neurotransmitter welke van belang is voor de chemische prikkeloverdracht in zenuwweefsel.

- Phosphatidylcholine is een belangrijk onderdeel van de celmembranen en levert ook choline voor het maken van acetylcholine.

- Methionine voorziet het lichaam van methylgroepen die onmisbaar zijn voor een groot aantal belangrijke reacties in het lichaam, zoals ontgiftingsprocessen in de lever en vettransport uit de lever.

Er zijn verschillende klinische studies verricht die de positieve effecten van Cholodin hebben bewezen op de hond bij de volgende indicaties:

  • gebrek aan energie en teveel slapen (overdag)
  • niet of slecht op de omgeving reageren
  • onzindelijkheid
  • eigenaar niet herkennen

Overige indicaties
Naast bovenstaande indicaties wordt Cholodin eveneens met goede resultaten voorgeschreven bij:

  • leverproblemen
  • huidklachten
  • vachtproblemen
  • aandoeningen waarbij een verminderd functio-neren van het zenuwstelsel vermoed wordt.
  • primaire epilepsie (evt. aangevuld met Ginko bilo-ba, spirulina en Puur Leptyl)
  • fecale incontinentie (Bij chronische obstipatie de kuur aanvullen met Mifloran KH. Bij urine- incontinentie kan vaak de dosis efedrine of oestrogeen verlaagd worden)

Er is geen rapportage over negatieve bijwerkingen gehoord. Soms komt de effectieve dosering heel precies.  Op de verpakking staat dat bij actieve dieren soms hyperactiviteit, spiertrillingen e.d. zijn waargenomen. De tablet wordt goed verdragen en opgenomen. Honden eten ze als een snoepje.

Kortom; wanneer ouderdom daadwerkelijk met gebreken verschijnt biedt Cholodin op vriendelijke en effectieve wijze hulp.

Onverzadigde vetten voor een goede lichamelijke én geestelijke conditie
De onverzadigde vetzuren 3 en 6 zijn onmisbaar voor een gezond dierenlichaam. Tenminste, als ze in de juiste ver-houding worden aangeboden, alleen dan kan het lichaam ze goed opnemen. Hoewel deze ideale verhouding maximaal 4:1 is en evolutionair zelfs 1:1, krijgen veel dieren door hun voeding veel te veel omega 6 binnen.
Deze verstoorde verhouding kan uiteenlopende problemen veroorzaken, van huid- en vachtproblemen tot een ver-minderde geestelijke stabiliteit. Voedingssupplement die ingezet kan worden om de balans in het lichaam weer te herstellen: PUUR VEG Omega of PUUR Omega 3, ter (preventieve) ondersteuning van het oudere dier.

PUUR VEG Omega: een dagelijkse aanvulling op het voer van hond!
PUUR VEG Omega bevat de essentiële vetzuren omega 3, omega 6 en omega 9 in de meest ideale verhouding. Deze vetzuren zijn verkregen uit verschillende hoogwaardige plantaardige oliën zoals Pompoenpitolie, Olijfolie, Teunisbloemolie en Tarwekiemolie.

Dit voedingssupplement biedt een brede ondersteuning van het oudere dier, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied. PUUR VEG Omega helpt bij het reinigen van het vatenstelsel en het soepel maken van spieren en gewrichten en draagt bij aan een goede conditie van huid en vacht. Het heeft een positieve werking op de urinewegen en werkt ontgiftend (op de darmen). Ook zorgt het voor extra energie en gaat het verzuring tegen. Het is ideaal voor de verharing tijdens de seizoenswisselingen.

De omega 6 vetzuren zijn vooral van belang voor een goede conditie van de huid en helpen allergieën, een droge, schilferige huid, uitslag of huidontstekingen te voorkomen en te bestrijden. Ook zorgen omega 6 vetzuren voor een verbeterde lever- en nierfunctie, een verlaagd cholesterolgehalte en een goede hartconditie.

De omega 3 vetzuren zijn voor het oudere dier van groot belang voor de energiehuishouding, de bloeddruk en de psychische stabiliteit. Met name naar dit laatste is al veel onderzoek verricht in de humane geneeskunde, essentiële vetzuren worden hier steeds meer aangeraden bij kinderen met ADHD of concentratiestoornissen.

PUUR VEG Omega kan zeer goed worden ingezet als standaard aanvulling op het voer van de oudere hond, het vormt een prima onderhoudsmiddel op de oude dag!