Wat is Demodex en kan ik het vervangen?

Wat is Demodex?

Demodex is een rottige en hardnekkige mijt... Of je de demodex (uitwendig middel) zelf kunt vervangen, dat zou ik niet durven zeggen. Wel is het bij Demodex van groot balang dat de weerstand goed is.
 
Mijn hond heeft Demodex en de dierenarts heeft hem medicatie (Extodex) voorgeschreven. Is er iets natuurlijks dat ik hem kan geven ter ondersteuning?
 
Één van de belangrijste dingen die u voor uw hond met Demodex kunt doen, is zorgen dat zijn weerstand optimaal is. Uiteraard begint een goede weerstand bij een goede voeding. Ter aanvulling op deze voeding kunt u een aantal middelen geven die de weerstand van uw hond extra ondersteunen:
 
PUUR Weerstand ondersteunt de algehele weerstand van uw hond:

PUUR weerstand voor hond en kat, bij alle acute situaties van een verminderde weerstand, bij acute ontstekingen en bij acute bacteriële infecties, virale infecties en schimmelinfecties.

Met PUUR Omega-3 kunt u de weerstand van de huid en vacht van uw hond ondersteunen:

PUUR Omega 3 Visolie, bij huid- en vachtproblemen of ter ondersteuning bij artrose. Bij erge verharing, jeuk of een rode, geïrriteerde huid. Als standaard aanvulling op de voeding voor het behoud van een gezonde huid- en vachtconditie.
 
Als uw dierenarts antibiotica heeft voorgeschreven is het aan te raden om zo snel mogelijk te beginnen met de inzet van PUUR Probiotica

PUUR Probiotica voor hond en kat, probioticum voor een gezonde darmflora.

Probiotica voor dieren met een slechte spijsvertering en een slechte maag/darmfunctie, bij diarree en bij herstel na ziekten, allergieën en chronische luchtwegaandoeningen. Ook na langdurig antibiotica gebruik, is het heilzaam om PUUR Probiotica te gebruiken.

PUUR Probiotica is een samenstelling van vele goede bacteriën. Deze bacteriën (de darmflora) zorgen voor een goede vertering van het voer. Wanneer dit zo optimaal mogelijk gebeurt, zal het dier een goede darmwerking en spijsvertering hebben.

Aangedane plekken op de huid kunt u eventueel behandelen met PUUR Calendula zalf. Deze zalf werkt verkoelend en verzachtend.