Spierproblemen Paard/Pony

Veel paarden zijn topsporters. Ze leveren fysiek zware prestaties die veel vragen van hun bewegingsapparaat. 

Naast een gedegen opgebouwd trainingsschema, een goede dosering van de beweging en hoogwaardige voeding kunnen de spieren van deze topsporters vaak wel wat extra ondersteuning gebruiken.

Maar niet alléén de spieren van topsporters, ook dieren die in slechte conditie verkeren en hun bespiering
kwijt zijn of die aandoeningen aan hun gewrichten hebben, hebben erg veel baat bij een
ondersteuning van de spieren.

De aanpak

Voor meer spierkracht en een gezonde spierstofwisseling:

- Inwendig PUUR Spieropbouw
 

PUUR Spieropbouw
- Bij neuromusculaire aandoeningen
- Voor ontwikkeling van spieren
- Voor dieren die topprestaties moeten leveren

PUUR spieropbouw levert een zeer brede ondersteuning van de spieren. Het bevat alle voedingsstoffen om de (spier-) stofwisseling te optimaliseren en tekorten te voorkomen. Hiernaast bevat Spier Support Glucosamine, Chondroïtine, Calcium, Magnesium en MSM; extra spiermassa en spierkracht vragen tenslotte om sterke banden en gewrichten.

Met name de Octacosanol, Gamma- oryzanol en Creatine monohydraat werken direct op de spieren. Octaconasol, een stof die gewonnen wordt uit tarwekiemen, heeft verscheidene gunstige uitwerkingen. Zo zorgt het voor een beter zuurstofrendement en een verbeterde opslag van glycogeen in de spieren, voor een betere inspanningstolerantie en spier-coördinatie en voor een sneller herstel van de spieren tijdens de ontspanning.
Gamma oryzanol* en de daaruit voortkomende stof Ferulinezuur hebben een anabool effect. Zij bevorderen de toename van lichaamsmassa (geen vet) en verhogen de insulinegroeifactor. Deze laatste factor zorgt weer voor een verbeterde groeihormoonspiegel welke nood-zakelijk is voor de toename van spier- en steunweefsel (beide vetvrij). Ook is uit onderzoek gebleken dat deze twee stoffen een positieve bijdrage leveren aan het herstel na schrik of stress aangezien ze de lichaamscellen beschermen tegen vrije radicalen.
 

Puur Spier, een verdund extract van Rhus toxi-codendron, Ribes nigrum gemmae en Tussilago petasites kan zeer goed worden ingezet bij alle voorkomende spierproblemen (ook naast de Spier Support). Waar de Spier Support zorgt voor meer spierkracht en een grotere spiermassa, werkt Puur Spier vooral effectief bij spieraandoeningen als ontstekingen, verrekking of kneuzing. De Rhus toxicodendron beïnvloedt de spierstofwisseling en gaat ontstekingen van gewrichten tegen. De Ribes nigrum gemmae heeft een ontstekingsremmende werking en de Tussilago petasites heeft een pijn- en krampstillende werking. Gebruik Puur Spier!

Ter verzorging van de spieren na inspanning:

- Uitwendig masseren met Espree Liniment & Body Wash.

Espree Liniment & Body Wash
Na fysieke inspanning kunnen de spieren worden gemasseerd met Liniment & Body wash van Espree.
Dit product kan worden ingezet na (zware) inspanning of na een blessure. De unieke formule dringt diep door in de huid en helpt geïrriteerde en vermoeide spieren te ontspannen. Ook bij pijnlijke en stijve gewrichten, bij kleine blessures, oppervlakkige wondjes of irritaties en spierspanningen kan dit product goed worden ingezet. Liniment en Body Wash, de naam zegt het al, kan worden gebruikt als wrijfmiddel, maar ook als een shampoo. Als wrijfmiddel kan het onverdund op de aangedane spieren worden gesmeerd, als ontspannende shampoo dient u dit product te verdunnen met ca. 10 delen water. Gebruik Espree Liniment & Body Wash!

 

Bij spierontstekingen, verrekking of kneuzing:

- Inwendig Puur Spier