Wat kan ik doen als mijn paard en/of pony acute en/of chronische diarree heeft?

Bij acute en chronische diarree: PUUR Diarree ter regulering van de darmen, eventueel aangevuld met PUUR psyllium om de diarree te stoppen. PUUR Probiotica voor opbouw van de darmflora.

PUUR Probiotica
Een verstoring van de darmflora kan vele oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan antibiotica, voedsel-verandering of stress. PUUR Probiotica bestaat uit goede darmbacteriën en herstelt de verstoorde darmflora, wat de opname van voedingsstoffen en de spijs-vertering bevordert. PUUR Probiotica bevat negen bacteriestammen. Naast probiotica bevat PUUR Probiotica ook prebiotica. Dit zijn voedingsdeeltjes (vezels) die in de maag en de dunne darm niet worden verteerd maar pas in de dikke darm door de darmflora worden afgebroken. Bij deze afbraak komen stoffen vrij die de groei en activiteit van de darmflora stimuleren. Deze prebiotica spreiden als het ware het bedje voor de probiotica. Goede darmbacteriën gaan de groei van schimmels, gistcellen en ziekmakende bacteriën tegen en bevatten antistoffen ter ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast helpen ze met de opbouw van vetzuren, die van belang zijn voor een gezonde darmwand en maken ze spijsverterings-enzymen aan.
 
PUUR Psyllium
Het vezelmengsel PUUR Psyllium (vlozaad) kan ingezet worden voor een goede darmwerking. De vezels in de Psyllium kunnen twintig maal hun eigen volume aan water opnemen. Dit zorgt ervoor dat de darminhoud zachter en volumineuzer wordt wat de darmpassage, met name bij verstopping, verbetert en diverticulosis voorkomt. Bij paarden die zand eten kan het preventief worden ingezet om zandkoliek te voorkomen*. Daarnaast vertragen de vezels de opname van koolhydraten en suikers, wat schommelingen van de bloedsuikerspiegel tegengaat. PUUR Psyllium heeft tevens een ontgiftende werking. Het bindt een aantal toxinen en zware metalen aan zich en voert deze af met de ontlasting.
 
Puur Diarree
PUUR Diarree helpt zowel bij maag- als bij darm-klachten. Het bevordert de genezing van het maag- en darmslijmvlies wanneer dit is aangetast en voorkomt gasophopingen in het maag-darmkanaal. Daarnaast zorgt het voor een goede peristaltiek van de darmen. Arsenicum album, een bereiding uit arsenicum, bevordert de genezing van het maagdarmslijmvlies, bij een rommelige buik en na het eten van te koud voedsel of sneeuw. Carbo vegetabilis, een bereiding uit houtskool, voorkomt gasophoping in het maagdarmkanaal. Okoubaka, een verdunning uit de Afrikaanse godenboom, wordt gegeven bij lichte darmstoornis na het eten van voedsel dat niet helemaal in orde is. Podophyllum, een bereiding uit de meiappel, beïnvloedt onder andere de galuitscheiding in de darm. PUUR Diarree kan zeer goed gecombineerd worden met PUUR Probiotica ter herstel van de darmflora.