Cholodin Kat

€26,50
189.jpg
50
Tabletten

Cholodin Kat, bij dementie-gerelateerde klachten en ouderdomskwalen bij de kat.

Een remedie bij de moeilijke oude dag.

Vaak worden gedrags- en lichamelijke problemen die gerelateerd zijn aan ouder worden in één adem genoemd met seniliteit, dementie of Alzheimer. Wat deftiger heet dit het cognitief dysfunctie syndroom.

Er zijn diverse bemoedigende klinische studies gedaan naar de effectiviteit van Cholodin bij verschijnselen die horen bij ouderdom:

Kat:
- lethargie
- onzindelijkheid (vaak naast de bak)
- desoriëntatie, verwardheid
- toegenomen irritatie
- veel en hard miauwen
- geheugenproblemen
- gebrek aan eetlust, verminderde eetlust
- overmatig verharen
- chronische obstipatie

In de praktijk wordt Cholodin ook voorgeschreven bij leverproblemen, huidklachten, vachtproblemen en bij elke aandoening waarbij een verminderd functioneren van het centrale of perifere zenuwstelsel vermoed wordt. Dierenartsen in de V.S. melden goede resultaten bij primaire epilepsie. Vaak kan de dosis chemotherapeutica verlaagd worden of zelfs geheel achterwege gelaten worden.

Bijsluiter

Dosering en toepassing:
1 maal daags 1 tablet

Soms luistert de effectieve dosering heel nauw. Een miauwende kat die de eigenares de hele nacht uit de slaap hield begon als de kat 1 pil om 6 uur ’s avonds kreeg om 6 uur ’s ochtends met miauwen. Indien een halve pil om 11 uur ’s avonds erbij werd gegeven kon de eigenares uitslapen.

De tablet wordt goed verdragen en opgenomen. Veel katten eten ze als een snoepje.  Indien dit niet het geval is kan het tablet verpulverd door het voer gegeven worden.

Bijwerkingen:
Er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend. Bij actieve dieren zijn in een enkel geval hyperactiviteit en spiertrillingen waargenomen.
 

Tags