-Heel Traumeel bij kwetsuren en traumata

€10,40
Heel Traumeel
50
Tabletten
 

-Heel Traumeel bij kwetsuren en traumata, homeopathisch geneesmiddel toegepast als breedspectrum anti-flogisticum, bij gevolgen van kwetsuren en verrekking of verstuiking, bij spierpijn door overbelasting en bij blauwe plekken (ten gevolge van een letsel). Heel Traumeel voor Hond, Kat, Paard of Pony.

Bijvoorbeeld:

 1. Breuk.
 2. Distorsie, dit kan zijn een verdraaiing, anatomische verplaatsing door verdraaiing; verstuiking, verzwikking, gewelddadige rekking en scheuring van gewrichtskapsel en eventueel van de gewrichtsbanden, met bloeduitstorting in, en zwelling van, het gewricht.
 3. Luxatie, het uit de kom schieten van een gewricht.
 4. Contusie, Letsel zonder beschadiging van de huid, doch wel met verkleuring ervan door een onderhuidse bloeding.
 5. Verbranding.
 6. post-operatieve en posttraumatische weefselzwellingen.
 7. Hematoom, zwelling veroorzaakt door een hoeveelheid bloed, meestal onder de huid of in de spieren, maar kan ook binnenwaarts ontstaan.

 
Bij ontstekingsprocessen zoals:

 1. Flegmone, een acute etterige ontsteking die zich steeds verder uitbreidt via de weefselspleten onder de huid. Ook weefselontsteking genoemd. Er kan zich pus ontwikkelen, hetgeen van buitenaf niet te zien is, maar wel te voelen. Een flegmone kan door verschillende bacteriën worden veroorzaakt.
 2. Abces, een locale ophoping van pus in een holte, gevormd door de destructie van weefsels.
 3. Anaalklierontsteking, een ontsteking ontstaan in de anaalklieren en zijn de kliertje gevuld met groen/gele pus.
 4. Otitis, oorontsteking.
 5. Fluor albus, afvloed van een abnormale hoeveelheid wit vocht uit de vagina. Dit wordt veroorzaakt door een ontsteking van de vagina of baarmoeder, of door een verandering van het natuurlijk milieu van de vagina. synoniem: witte vloed.
 6. Dermatitis, ontsteking van de huid. Als er in het Engels geen verdere aanduiding bij staat, wordt vaak eczeem bedoeld. Er zijn echter meer vormen van ontsteking van de huid.
 7. Conjunctivitis, bindvliesontsteking, ontstoken slijmvlies van de ogen, oogontsteking. (roodheid van het oog en uitvloeiing, van waterig tot oog pus)
 8. Mastitis, borstontsteking, uierontsteking of melkklierontsteking is een ontsteking van de melkklier (borst) die veroorzaakt kan worden door verschillende soorten pathogene bacteriën.

Bij ontstekingen en met ontsteking gepaard gaande degeneratieve processen, in het bijzonder van steun- en bewegingsapparaat zoals:

 1. Artritis, een ontsteking van de gewrichten die veroorzaakt kan worden door reumatische aandoeningen.
 2. Tendovaginitis, ontsteking van de peesschede, dit is het vlies dat het uiteinde van een spier omgeeft.
 3. Bursitis, een acute of chronische ontsteking van de slijmbeurzen.

 

Bijsluiter

Dosering en toepassing:

Tabletten
Paarden: 3 x daags 5-6 tabletten
Honden/katten: 3 x daags 0,5 - 3 tabletten

 

Tags