Nina Ottosson - Dog Smart - Kunststof

€30,95
Nina Ottosson - Dog Smart - Kunststof.png
1
Stuk(s)

Een slim spel SMART Kunststof

Op een ronde schijf staan holle plastic botjes. Onder deze holle plastic botjes verstopt u een snoepje. Laat uw hond of kat de snoepjes zoeken door gebruik te maken van zijn snuit om de holle plastic botjes op te tillen en de snoepjes eronder te kunnen pakken. Verkrijgbaar in een kleine en grote uitvoering.

Moeilijkheidsniveau: 1

Bijsluiter

Nina Ottosson activiteitspellen

Met behulp van de meeste kunststof spellen kunt u een naar voer smakend ijsje maken. Dit doet u door een beetje voer met water te vermengen en de gaten van het spel met dit mengsel te vullen. Dit geheel stopt u in de vriezer tot het bevroren is. Een lekkere verfrissing voor uw dier op warme dagen! Let op: alleen onder streng toezicht.

 • Om de moeilijkheidsgraad van het spel te verhogen, kunt u het spel op een kruk of stoel plaatsen zodat het dier alleen met de neus moet werken. Dit is veel moeilijker omdat, op deze manier de poten niet gebruikt kunnen worden.
 • Bind een touwtje door de gaten in de kokers om het gemakkelijker te maken voor de kleine hond of kat om de kokers op te tillen.
 • In de meeste spellen kunnen de kokers op diverse manieren gebruikt worden om zo te variëren in moeilijkheids-graad.
 • De magische truc: leg enkele kokers op de vloer en stop in één van de kokers een snack terwijl de hond toekijkt. Verplaats de kokers en laat vervolgens de hond de snack zoeken.
 • Het is voor een jonge hond gemakkelijker om commando’s te leren als apport, lig of zit tijdens het spelen van het spel samen met zijn baas.
 • De spellen verbeteren de relatie tussen baas en dier.
 • De spellen zijn tevens uitermate geschikt voor de oudere hond die nog geestelijk gezond is.
 • De spellen zijn leuk tijdens regenachtige dagen of wanneer u of uw hond ziek is.
 • De spellen kunnen worden gebruikt als een interactief voerbakje. Ideaal voor honden of katten die te snel eten.
 • Voor de slechte eter kan het spel een hulpmiddel zijn omdat hij moet werken voor zijn voer.
 • De Dog Smart is uitermate geschikt voor honden die moeite hebben met het leren van apporteren.
 • Test hoe slim of snel uw hond is door een wedstrijd te organiseren met andere honden. U kunt daarbij verschillende spellen gebruiken. Zo kunt u het hele spel met traktaties vullen en kijken hoe lang het duurt voordat hij alle snacks gevonden heeft. Probeer bijvoorbeeld de hond in twee minuten tijd zoveel mogelijk snacks te laten vinden en als de tijd verstreken is, telt u de overgebleven snacks. De hond met de minst overgebleven snacks is de winnaar!

En denk eraan: laat uw hond niet alleen met het spel en laat hem niet op het spel bijten of kauwen. Leer uw hond op de juiste manier met het spel om te gaan.

Spelletjes reinigen

De houten spellen kunt u afnemen met een vochtige doek. Nadat het spel opgedroogd is, kunt u het opschuren met fijn schuurpapier. Voor bescherming kunt u eventueel het spel inwrijven met zonnebloem- of olijfolie. De kunststof spellen kunt u gemakkelijk reinigen met zeep en water. Bovendien zijn deze geschikt voor de vaatwasser. Controleer of er geen zeepresten achtergebleven zijn.

Tags