PUUR Broncho paard/pony

PUUR Luchtwegkruiden

PUUR Luchtwegkruiden
PUUR Luchtwegkruiden is het alternatief op PUUR Broncho paard/pony. Kies ook voor een topkwaliteit van Puur Natuur.
€ 24.95
500 Gram
€27,95
Puur Broncho
300
Gram
PUUR Broncho, voor gezonde luchtwegen van paard, pony! Preventief voor een doelmatige ademhaling voor paard en pony. Ter verlichting van dampigheid bij paarden.

 

Bijsluiter

Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering 1 - 2 x daags:

Paard ½ - 1 maatschep

1 maatschep bevat ongeveer 4 gram.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef het poeder in wat water opgelost, minstens een half uur voor of na het voeren.

Preventie Voorkom een verkoudheid door een paard na het rijden niet nat weg te zetten, stap lang uit (droog uw paard desnoods af!) en stem de dikte van de deken af op het paard, de conditie van de vacht en de temperatuur. Met een te dunne deken wordt een grote aanslag gedaan op de energiehuishouding van het paard en met een te dikke deken wordt uw paard te nat van het zweet. Zet een paard niet op de tocht!

Stalklimaat Houd de stal zo vrij mogelijk van stof en ammoniak. Verwijder regelmatig stof (ook van de balken) en spinnenwebben. Strooi de stal op als uw paard niet in de buurt is en verwijder dagelijks de mest en urineplekken. Voor paarden met een stofallergie, vermijdt een bedekking met stro, kies voor vlas of rubberen matten.

Rust Geef een verkouden, hoestend paard extra rust, liefst in de buitenlucht en anders in een goed geventileerde stal of een buitenstal. Pas het trainingsschema aan.

Stofvrij hooi. Schimmelsporen in het hooi vormen een belangrijke bedreiging voor het ontwikkelen van een allergische reactie. Gebruik uitsluitend hooi van goede kwaliteit. Week het hooi in water voordat u het geeft.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket.

Tags