Heel - Healthcare designed by nature

Sinds de oprichting in 1936 maakt de Duitse onderneming Biologische Heilmittel Heel GmbH homeopathisch pharmaceutische producten van het hoogste kwaliteitsniveau. De gelijknamige productlijn van –Heel (‘Herba Est Ex Luce’ = ‘de geneeskrachtige plant komt voort uit het licht’) bestaat uit verschillende homeopathische preparaten. In Baden-Baden, Duitsland, vindt de productie plaats.

De producten zijn gebaseerd op de homotoxicologie. De grondlegger van -Heel, dr. H.-H. Reckeweg, ging ervan uit dat ziekten het resultaat of een teken zijn van een biologisch doelmatige afweer tegen toxische stoffen en invloeden, homotoxinen. Hij maakte een uniek en systematisch overzicht van de invloeden van deze stoffen op het menselijk organisme. Aan dit schema zijn anti-homotoxica gekoppeld: de Heel-geneesmiddelen. De homotoxicologie vindt haar oorsprong in de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Sindsdien is ze op basis van wetenschappelijk onderzoek verder ontwikkeld.  

Heel hecht zeer veel waarde aan wetenschappelijk onderzoek om zowel onze visie als onze geneesmiddelen te onderbouwen. Vergelijkende studies met reguliere geneesmiddelen zijn een belangrijk onderdeel van ons onderzoeksprogramma.

Meer en meer eigenaren willen voor hun hond een veterinaire behandeling, die niet alleen effectief, maar ook zuiverend en goed te verdragen is. Daarnaast wil men zo min mogelijk gebruik maken van industrieel geproduceerde ingrediënten. Aan deze eisen voldoet de biologische therapie in het bijzonder.